Kroatie

Hallo allemaal,

Dit jaar zijn mijn vriend en ik op vakantie geweest naar Kroatie, en daar willen wij graag meer over vertellen, omdat het ons heel goed is bevallen!!

We hadden voordat we op vakantie gingen bij de ANWB routekaarten gehaald van de landen waar we door heen moesten rijden en ook meteen onze route uitgestippeld. De afstand is ongeveer 1200/1300 km.

Dus Vrijdag 1 juni was de grote dag, we reden om 5.30 uur aan, en jawel hoor, zoals het ANWB boekje al waarschuwde, stonden we 's middags in Duitsland in de file. Dat heeft een tijdje geduurd en toen konden we weer redelijk doorrijden, we hadden gezegd dat we die dag toch wel tot Salzburg in Oostenrijk wilden rijden, daar waren we ook wel 's avonds om 18.00 uur toen we weer in de file kwamen, toen zijn we maar van de snelweg afgegaan om een kamer te vinden waar we die nacht konden slapen. Dat was in het plaatsje Golling waar we eigenlijk meteen een kamer vonden met een douche, dat was erg fijn!! Het weer was niet zo mooi in Oostenrijk, het regende!!!! We hebben daar geslapen en zijn 's morgens om 9.00 uur weer aangereden, na misschien een half uur rijden kwamen we alweer in de file!!! dat duurde ongeveer tot 12.00 uur. Waarna we weer door konden rijden, door al die tunnels in Oostenrijk in Italie. Het weer werd steeds beter!! En om ongeveer 18.00 uur 's avonds kwamen we aan op de plaats van bestemming.

We hadden voordat we gingen een aantal campings uitgezocht, dus gingen we naar onze 1e keus, dat was camping Lanternacamp, vlakbij Porec, maar nadat we over die camping hadden gelopen kwamen we tot de conclusie dat die veel te groot was (een capaciteit van +/- 3000personen) dus gingen we weer verder!! richting Vrsar naar camping Turist, dat was ook wel een grote camping maar wel mooi en hele mooie douches en wc's voor de rest ook veel voorzieningen dus we bleven daar!!

verder